Že kar nekaj let se ukvarjam z izdelavo najrazličnejših mil. Pri tem me budno spremlja oko našega najstnika in tako je nastalo njegovo prvo milo po hladnem postopku, ki je dozorelo v novembru.
Treba ga je bilo še opremiti z vsemi potrebnimi podatki, zaviti v primerno embalažo in milo je bilo nared.
V njem je skrit vonj sivke, ki je bila
nabrana na Festivalu sivke 2013 v Ivanjem Gradu pri Komnu. Kažipoti so nas usmerjali na različne konce in delavnice.
Tam smo doživeli čar njenih prostranih polj in ni bilo potrebno iti na Hvar ali v Provanso, da smo zavonjali njen omamni vonj, ki blagodejno vpliva na človeka.
Tam smo doživeli čar njenih prostranih polj in ni bilo potrebno iti na Hvar ali v Provanso, da smo zavonjali njen omamni vonj, ki blagodejno vpliva na človeka.
S srpom smo si naželi velik šopek sivke, si ogledali strojno žetev in destilacijo, se posladkali s sivkinim sladoledom, izdelovali šopke, venčke in bakle ter se sprehodili po sivkini tržnici.
Sivka velja v aromaterapiji za mater arom, meni pa prinaša vonj po poletju, morju, soncu, toploti. Sama si v teh temačnih dneh, ko se dnevi krajšajo, ta vonj pričaram s kapljicami eteričnega olja. Na človekovo počutje deluje blagodejno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar